پاسپورت یا گذرنامه یک مدرک رسمی و بسیار معتبر برای شناسایی شماست که حاوی اطلاعات شخصیتان می‌‌‌‌باشد. در واقع با داشتن پاسپورت در یک کشور خارجی اجازه‌‌‌‌ی حضور در آن کشور را به‌‌‌‌عنوان مسافر، به هر دلیلی (زیارتی ، سیاحتی ، کاری و ...) کسب کرده‌‌‌‌اید و ثابت می‌‌‌‌کنید که شما تابعیت کشور خاصی را که نام آن در گذرنامه آمده است دارا می‌‌‌‌باشید.

در گذرنامه چه اطلاعاتی ثبت شده‌‌‌‌است؟

در هر پاسپورت یک صفحه مشخصات وجود دارد که در قسمت بالا سمت چپِ این صفحه یک شماره‌‌‌‌ی هشت رقمی وجود دارد. این شماره به زبان فارسی نوشته شده است و در زیر آن نیز کد مشخصه کشور شما و شماره گذرنامه‌‌‌‌ی شما به زبان انگلیسی نوشته شده‌‌‌‌است. کمی پایین‌‌‌‌تر شماره ملی، نام و نام خانوادگی و همینطور سایر اطلاعات مربوط به شما نوشته شده‌‌‌‌است. در پایین این صفحه می توانید تاریخ انقضای این سند را مشاهده کنید.

چطور پاسپورت بگیریم؟ (مدارک لازم دریافت پاسپورت)

• به نزدیک ترین دفتر پلیس +10 مراجعه کنید: برای یافتن آدرس نزدیک ترین دفتر پلیس +10 می توانید از سایت epolice.ir کمک بگیرید. این نکته را به خاطر بسپارید که تمامی افراد بالای 6 سال برای اخذ پاسپورت باید به دفتر پلیس +10 مراجعه کنند.
• اصل شناسنامه و کارت ملي و يا تأئيديه ثبت احوال براي دریافت پاسپورت خود را به آنها ارائه دهید.
• عکس 4*6 خود را ارائه دهید: عکس پاسپورتی برای آقایان باید بدون آرایش، عینک، کلاه، کراوات و هر گونه وسایل تزئینی باشد. لباس پوشیده شده در عکس نباید سفید یا سبز باشد و بر روی آن نباید هیچ نماد یا نوشته‌‌‌‌ای وجود داشته‌‌‌‌باشد. این لباس‌‌‌‌ نباید یقه باز یا خیلی بلند داشته‌‌‌‌باشد. همچنین موی سرو محاسن باید مطابق عرف جامعه باشد. بانوان بالای 5 سال در عکس باید با حجاب کامل حاضر شده‌‌‌‌باشند و مقنعه یا روسری آنها نباید دارای نماد یا نوشته‌‌‌‌ای باشد. دختران زیر 5 سال مجبور به پوشیدن مقنعه یا روسری نیستند اما باید لباس پوشیده داشته باشند. همچنین آرایش غیر متعارف در عکس پاسپورت قابل قبول نیست.
• فرم و شناسه‌‌‌‌ی گذرنامه از دفاتر خدمات الکترونيک انتظامي را تهیه کنید.
• هزینه‌‌‌‌ی اخذ پاسپورت خود را پرداخت کنید: در ادامه هزینه‌‌‌‌های اخد پاسپورت را به طور مفصل شرح می‌‌‌‌دهیم.
• و در آخر منتظر پست شدن پاسپورت خود باشید: حدودا یک هفته طول می‌‌‌‌کشد تا پاسپورت به دستتان برسد. اگر استعلام‌‌‌‌هایی که اداره‌‌‌‌ی گذرنامه برای شما می‌‌‌‌گیرد به مشکل بخورد قبل از ارسال پاسپورت به شما اطلاع داده خواهد شد. توجه کنید که در هنگام انجام کارهای دفتری اخذ پاسپورت، پلیس +10 به شما رسیدی خواهد داد که این رسید را باید در زمان آمدن پستچی، به او تحویل دهید تا بتوانید گذرنامه تان را تحویل بگیرید

شرایط بانوان برای گرفتن پاسپورت

• بانوان متاهل: خانم های متاهل برای دریافت پاسپورت باید فرم رضایت همسر خود و در موارد اضطراری اجازه‌‌‌‌ی دادستان شهرستان خود را به دفتر موردنظر ارائه دهند. همچنین حتی اگر از زمان تجرد برای آنها پاسپورت صدور شده باشد با تغییر شرایط باید بار دیگر در زمان تاهل و این بار با رضایت همسر اقدام به صدور پاسپورت جدید کنند. البته توجه داشته باشید بانوان متاهل مقیم در خارج از کشور که همسر خارجی اختیار نموده‌‌‌‌اند به رضایت همسر نیازی ندارند. در مورد بانواني نیز که همسر آنها فوت نموده برای اخذ پاسپورت باید اصل گواهي فوت همسر و يا اصل شناسنامه باطل شده همسر را به‌‌‌‌همراه داشته‌‌‌‌باشند و بانوان مطلقه مي‌بايست اصل طلاق‌نامه را برای خروج از کشور ارائه دهند.
• بانوان مجرد کمتر از 18سال: دختران مجرد کمتر از 18سال برای اخذ پاسپورت نیاز به دریافت رضایت محضری والدین دارند.
• بانوان مجرد بالای 18سال: دختران مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور و اخذ پاسپورت نیازی به داشتن رضایت محضری والدین ندارند و می‌‌‌‌توانند به تنهایی گذرنامه‌‌‌‌ی خود را دریافت کنند.

شرایط آقایان برای دریافت پاسپورت

• اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت هوشمند (کارت‌های قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت نامه‌‌‌‌ی سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین باید ارائه گردد. این نکته را خاطر نشان می‌‌‌‌کنیم برای کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت خدمت از قدیمی به هوشمند نموده اند: آنها می‌‌‌‌توانند بعد از گذشت 24 ساعت از درخواست تعویض، برگه‌‌‌‌ی ثبت درخواست تعویضِ کارت را به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه دهند و برای صدور و تمدید پاسپورت خود یا تعویض گذرنامه درخواست دهند.
• آقايان دانشجو و يا دانش آموزی که هنوز به خدمت سربازی نرفته‌‌‌‌اند براي دریافت پاسپورت و خروج از کشور مي‌بايست از محل تحصيل خود نامه دريافت کنند و به سازمان وظيفه عمومي تحويل نمايند.
• آقایان بالای 50 سال احتیاج به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
• پسران کمتر از 18 سال برای اخذ پاسپورت خود نیاز به دریافت رضایت محضری والدین دارند.
شرایط بازنشستگان نظامی برای دریافت پاسپورت:
• بازنشستگان نظامي با سابقه‌‌‌‌ی کمتر از پنج سال بازنشستگی لازم است نامه‌‌‌‌ی مربوطه را از یگان خود ارائه تهیه و ارائه نمایند.
• بازنشستگان نظامي با سابقه‌‌‌‌ی بیشتر از پنج سال می‌بایست اصل و کپي کارت کانون بازنشستگان را ارایه دهند و نیازی به ارائه‌‌‌‌ی گواهی از سازمان متبوع ندارند.
• نظامیان شاغل نیز می‌بایست نامه‌‌‌‌ی موافقت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه نمایند و پس از ثبت آن، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی برسانند.

هزینه گرفتن پاسپورت چقدر است؟

علاوه بر مدارک موردنیاز که ذکر کردیم مبالغی نیز به عنوان هزینه‌ گذرنامه از شما دریافت می‌گردد. مقدار هریک از این مبالغ به شرح زیر است:
مبلغ 10.000 ریال (معادل هزار تومان) بابت دریافت شناسه گذرنامه
مبلغ 50.000 ریال (معادل 5 هزار تومان) بابت عوارض شهرداری
مبلغ 1000.000 ریال(معادل 100 هزار تومان) برای درخواست گذرنامه
مبلغ 428،612 ریال بابت خدمات الکترونیک انتظامی + هزینه پستی برای ارسال گذرنامه
توجه کنید که واریزی‌های مربوط به هزینه‌ گذرنامه حتما باید در دفتر پلیس+10 و از طریق کارت‌خوان انجام گیرد. پس به هیچ عنوان از طریق عابربانک، پرداخت‌های اینترنتی یا مستقیما از بانک هزینه‌‌‌‌ی‌ گذرنامه را پرداخت نکنید؛ زیراهیچ فیش بانکی از شما پذیرفته نخواهد شد.
برای تمدید گذرنامه نرخ ثابتی وجود ندارد و می‌‌‌‌توانید با مراجعه به دفتر پلیس +10 از جدیدترین نرخ مصوبه مطلع شوید.

برای سفر پاسپورتمان چقدر باید اعتبار داشته باشد؟

گذرنامه‌‌‌‌ی خود را قبل از سفر به یک کشور خارجی چک کنید که حداقل هفت ماه اعتبار داشته باشد.
قوانین هر کشور در خصوص پذیرش مسافر و مدت اعتبار پاسپورت در هر زمان ممکن است تغییر کند؛ به ‌طور مثال برای سفر به کشور ترکیه تا قبل از سال 2014 با اعتبار حتی یک ماه هم ورود به ترکیه ممکن بود اما از سال 2015 به بعد این امکان دیگر وجود ندارد و حداقل اعتبار لازم برای ورود به کشور ترکیه به شش ماه تغییر پیدا کرد. اگر به کشور ترکیه رفته‌‌‌‌باشید و اعتبار پاسپورت شما دو الی پنج ماه باشد مشمول جریمه خواهید شد و با اعتبار کمتر از دو ماه اجازه‌‌‌‌ی ورود به کشور ترکیه از شما سلب خواهد شد. در نظر داشته باشین قطعاً این قانون در هرسال تغییراتی پیدا خواهد کرد و شما بایستی برای اطلاع از این تغییرات به‌‌‌‌روز باشید.

 

از کجا شروع کنیم؟ موسسه ویزا وی با سالها تجربه در خصوص اقامت کشور های اروپایی خصوصاً اسپانیا، با بهره گیری از بهترین مشاوران اقامتی در خدمت شماست تا مسیر اقامت و رسیدن به رویاهایتان را محقق سازد. با ما تماس بگیرید 02126714706

مراحل صدور و تمدید پاسپورت در خارج از کشور به چه شکل است؟

افرادی که پاسپورت آن ها در خارج از کشور به اتمام برسد، می توانند به نزیک ترین سفارت خانه (کنسولگری ) ایران مراجعه نمایند و با تکمیل فرم صدور گذرنامه، ارائه‌‌‌‌ی اصل گذرنامه فعلی، عکس بیومتریک و اصل شناسنامه اقدام به تمدید پاسپورت خود کنند.

رنگ جلد گذرنامه‌های مختلف به چه معنا است؟

شاید برایتان جالب بوده باشد که چرا گذرنامه‌ها در رنگ های مختلف قرمز، آبی، سبز و مشکی هستند. این رنگ‌‌‌‌ها از هیچ قاعده خاصی پیروی نمی‌‌‌‌کنند و هیچ سیستم کشوری خاصی برای آن وجود ندارد. ولی با این حال انتخاب این رنگ‌‌‌‌ها اتفاقی هم نیست. بیشتر گذرنامه‌ها در جهان آبی و یا قرمز هستند. ولی طیف رنگ و شفافیت آن‌ها با هم تفاوت دارد. این تفاوت رنگ‌‌‌‌ها به جغرافیای کشور، سیاست، فرهنگ، آداب و رسوم و یا حتی دین بر می‌‌‌‌گردد.
تعدادی کمپانی در جهان وجود دارند که به تعیین رنگ، چاپ و تهیه محتوا پاسپورت ها می پردازند. یکی از این کمپانی‌‌‌‌ها سازمان بین المللی فرهنگ هوایی International Civil Aviation Organization (ICAO) است. این سازمان با در نظر گرفتن مولفه‌‌‌‌های مختلف سعی دارد نزدیک-ترین رنگ از نظر روانشناختی را برای یک کشور انتخاب کند.
در میان رنگ پاسپورت ها، رنگ قرمز، پر استفاده ترین رنگ است. گفته می‌‌‌‌شود این رنگ یک نشانه‌‌‌‌ی جمعیتی، سیاسی و دینی است و نماد کشورهایی است که اصالتا به واکینگ‌‌‌‌ها بر می گردند.
رنگ آبی که دومین رنگ پرطرفدار در میان پاسپورت های کشورهای مختلف است بعد از جنگ جهانی دوم بیشتر مورد استفاده قرار گرفت و به معنای صلح و آرامش است.
مشکی کم‌‌‌‌ترین رنگ استفاده شده در پاسپورت‌‌‌‌ها است. رنگ پاسپورت بعضی از کشورهای آفریقایی مشکی است. دلیل انتخاب این رنگ به هیچ وجه معنای نژاد پرستی ندارد. رنگ مشکی به-طور ذاتی برای کشورهای آفریقایی مورد احترام است و جایگاه ویژه ای در فرهنگ آفریقایی دارد.
رنگ سبز بیشتر از سه رنگ دیگر پیشینه ی مذهبی را نشان می دهد و در دین اسلام گفته می‌‌‌‌شود که این رنگ بسیار مورد علاقه ی حضرت محمد (ص) بوده‌‌‌‌است. همچنین این رنگ به معنای یکپارچگی و اتحاد اقتصادی و فرهنگی نیز به کار برده می‌‌‌‌شود.
• بیشتر کشورهای اسلامی بخاطر عقاید خود از رنگ سبز در گذرنامه‌های خود استفاده می‌کنند.
• گذرنامه‌‌‌‌های مشکی و یا طیف‌‌‌‌های تیره از آبی و قرمز رسمی‌‌‌‌تر به نظر می‌‌‌‌آیند و کثیفی را کمتر نشان می‌‌‌‌دهند. این رنگ‌‌‌‌ها انتخاب کشورهایی همچون نیوزلند، بوتسوانا و زامبیا است. رنگ مشکی در زامبیا یک رنگ ملی و ویژه محسوب می‌‌‌‌شود.
• گذرنامه‌‌‌‌های قرمز و کبود خاص کشورهای اعضای اتحادیه اروپاست (بجز کرواسی). همچنین کشورهایی هم که قصد پیوستن به این اتحادیه را دارند مثل ترکیه از این رنگ استفاده می‌‌‌‌کنند.
• کشورهای حوضه کاراییب از گذرنامه‌های آبی رنگ استفاده می کنند. همچنین کشورهای برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و ونزوئلا نیز این رنگ را انتخاب کرده‌‌‌‌اند.

نکات مهم برای دریافت پاسپورت

• اعتبار پاسپورت پنج ‌سال است و قابل تمدید نمی‌‌‌‌باشد.
• شخص متقاضیِ دریافت پاسپورت جهت ارائه‌‌‌‌ی مدارک باید شخصا به پلیس +10 مراجعه کند.
• نشانی کامل پستی برای ارسال پاسپورت به درب منزل شما، ضروری می‌‌‌‌باشد.
• متقاضیان تعویض پاسپورت، باید اصل و کپی پاسپورت های قبلی خود را (از صفحه‌ی مشخصات و صفحاتی که مهر ویزا و ورود و خروج دارند) تهیه نمایند.
• به‌ هیچ‌ عنوان و تحت هیچ شرایطی مدارک هویتی خود مثل گذرنامه، شناسنامه و... را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید چرا که در صورت وقوع هرگونه مشکل یا سوء‌‌‌‌استفاده از این مدارک، مسئولیت آن بر عهده شما خواهد بود.
• چنانچه گذرنامه خود را برای انجام سفر در اختیار شرکت مسافربری قرار داده‌اید حتماً نسبت به اخذ رسید آن با درج زمان تحویل گذرنامه اقدام نمایید.